Keglespil i Skøjtehallen

Per instruerer - Foto: Anders Godtfred-Rasmussen.

Per instruerer – Foto: Anders Godtfred-Rasmussen.

Sidst jeg prøvede at spille kegler i foreningen, det var da jeg havde 10 års jubilæum for tyve år siden, så jeg var lidt spændt på at skulle komme til keglespil i Garderforeningen, sammen med mere garvede spillere. Klokken var 18:30, så der var en middag, der skulle overståes inden vi gik i kælderen for at udfordre hinanden i keglespil.

Middagen var forrygende, det var ikke det samme mad, der blev serveret, da jeg selv kom i Skøjtehallen i 1980´erne. Dengang var det vist mest fritter og pølsemix, som vi spiste i pauserne. Middagen her var kylling, oksesteg, med to slags kartofler, salat og nogle madbrød, der var et helt måltid i sig selv.

Velbekomme sagde vi alle sammen, og vi kom nok også til at spise lidt for meget, i forhold til hvad vi burde.

Men det betyder vel ikke noget, vi skulle ned i kælderen og dyrke motion…og tilbage og have kaffe og kage bagefter. Snakken gik heldigvis hurtigt omkring bordet, både på den pæne måde, og der kom vist også enkelte vittigheder, som slet ikke skal berettes om her. Vi er vel gardere, så vi kan holde til lidt af hvert, og når vi kun er 12 til spisning, så fik de fleste også tid til at tale sammen.

Per var hurtig til alt shanghaje os til det næste arrangement, når der er bowling den 23. februar i Viby, og han mente vel næsten at vi kunne øve os lidt i aften, inden vi skal bowle.

Ned af alle trapperne, og Jørgen og Jan huskede kassen med øl og vand, den var lidt tung for dem, for der var ikke meget synk i folk, når vi var ikke så mange.

Den kære Sonja fra kegleklubben instruerede os i den ædle kunst med keglerne, inden vi hver især fik fem prøveskud Det var tydeligt, at nogle var bedre end andre. Jeg tilhørte helt sikkert den sidste kategori, og de fleste var meget bedre end mig.

Vi fik fem skud hver, og spillede to runder. Den kære Jørgen lagde sig hurtigt i spidsen med 36 point i første runde, og vi troede alle længe, at det var ham, der skulle ende med sejren.

Spillet gik godt for flere, og min anden runde gik ret forrygende, jeg kunne have nået omkring 30, hvis jeg ikke havde haft en kugle i pisserenden.

Efter runde to, så havde Sonja talt op, og det endte med at første og anden pladsen blev uafgjort med 56 point, så der skulle en ekstra kugle til. Her var Kaj – eller “ScoreKaj” – den bedste med en enkelt kegle mere end Jørgen, så vi havde fundet en vinder.

Der skulle der også skydes en ekstra kugle mellem to andre spillere, og her var det Michael mod Kathrine…Kathrine var uheldig med pisserenden, og så kunne Michael køre den sikkert hjem.

Resultatet bagfra

3. Pladsen gik til Jan 58 point
2. Jørgen fik 60 point
1. Kai – aká ScoreKaj 61 point.

Sådan endte stillingen og Kai fik bandoleren over skulderen og tre flasker vin, mens vi klappede pænt af ham.

Kai bliver årets Keglekonge - Foto: Anders Godtfred-Rasmussen.

Kai bliver årets Keglekonge – Foto: Anders Godtfred-Rasmussen.

Og så var det tid til dessert og kaffe, og tak for i aften.

Her kan du se en video fra aftenens anstrengelser:


Af Anders Godtfred-Rasmussen, Hold JUL 1993.